EN AF ROCKFOTOGRAFIETS IKONISKE PERSONLIGHEDER BENT REJ 

1. - 16.december

Fernisering: 1.december

16:00 - 20:00

Fotograf Bent Rejs engagement,lyst og energi var med til at etablere rockfotografiet som en kunstart.

Os som kan huske Og aldrig vil glemme fotograf Bent Rej og hans unikke fotografiske univers, får nu muligheden for et se eller gense en sjælden skat af ikoniske fotografier af rockmusikkens mange legender opsnappet af Bent Rej med sit kamera – en af rockfotografiets pionerer. 

I kølvandet på rockmusikkens fremkomst og popularitet i 1960’erne opstod der en ny gener, som med et ord kaldes Rockfotografiet. Der opstod et behov for at skildre og formidle rockmusikken på en ny måde. En kulturindustri, der opstod i hælene på rockmusikkens popularitet. I fandyrkelsen af rockmusikkere og bands betød det visuelle næsten ligeså meget som musikken. Rockmusikken havde brug for sin helt egen billedverden. Pladeomslag, plakater og de nye ungdomsmagasiner skreg på fotos. Private såvel som optagelser af livet backstage blev en del af en hurtig voksende industri. 

Venskabet med The Rolling Stones Fotograf Bent Rej fik allerede tidligt i 60’erne en eksklusiv adgang til at fotografere samtidens største musikere og bands. Hjemmevant færdes Bent Rej på de internatonale rockscener og opnåede her en uvurderlig fortrolighed. Bent Rej kom tæt på mange af datidens rockstjerner. The Rolling Stones, The Beatles, Bob Dylan, Jimmy Hendrix, Sonny & Cher, Frank Zappa og mange flere. Specielt forholdet til The Rolling Stones udviklede sig til egentlige venskaber, som gjorde at Bent Rej blev den eneste fotograf, der i 65 – 66 fulgtes med det berømte band på turné i Skandinavien. 

 


 

 

Bent Rejs Naturtalent for fotografiets mange muligheder blev ikke blot en dokumentation af tidens mode, musik, trend og livsstil. Med en rapporters situationsfornemmelse fangede Bent Rej med sit kamera de unge verdensstjerner i umiddelbare og uhøjtidelige øjeblikke. Bent Rejs legendariske fotografier af datidens store Rocknavne, har været udstillet rundt om i verden. Los Angeles, Kistefos museet i Oslo, Galleri Asbæk i København og andre metropoler rundt om i Europa. Bent Rej tabte interessen for rockverden da den mistede sin uskyld.

En uvurderlig samling Bent Rej døde i 2016 og efterlod sig en stor samling fotografier af kendte rocknavne. Fotografier, hvoraf mange er gengivet i de mest toneangivende bøger og reportager fra verdens berømte rockbands. Disse og andre fotografier kan fra den 1. december 2023 opleves ved en særudstilling i Møllers Galleri på Ordrupvej med fernisering samme dag hvor også det er muligt at møde Bent Rejs to døtre, der står vagt om den skat som han har efterladt. 

Probably the best beer in the world Bent Rej lyste op scenevant i den danske reklamebranche. Kreativ og produktiv. I 2 årtier arbejde han med Carlsberg. Hvem husker ikke kampagnen ”Probably the best beer in the world” Mere end 60 forskellige optagelser på 60 forskellige lokationer blev det til - worldwide. Bent Rej var en personlighed, som man sjældent kom uden om når han snoede sit store ikoniske overskæg.